kracalnik

pač neki da se piše

Ko ti LPP servira GNILA JAJCA…

Objavil/a nmohoric 15.12.2010 pod LPP

Danes sem po končanem faksu se odpravil proti NaMi in nato na avtobus ki me bo peljal domov. Prvo kar je bilo je to, da table, kjer pišejo prihodi avtobusov gladko malo lažejo saj bi moral moj avtobus številka 3 priti pred NaMo že zdavnaj. Ampak sem si rekel no saj še kakšno minut pa bo prišel, tako kot je pisalo na tabli. Čez okoli 4 minute pa avtobusa še vedno ni bilo..

Avtobus je prišel s kakšno 5-6 minutno zamudo ampak nič ne de saj sem imel čas. Ko sem v stopil na avtobus pa mi je nekako bilo žal da sem sploh vstopil na ta avtobus, kajti vonj ki se je širil po celem avtobusu je bil res ogaben. Smrdelo je po gnilih jajcih in še gretje, ki je bilo res močno je ta vonj le še ojačalo.. (predvidevam, da je mladina ponovno začela razsajati s tako imenovanimi “stinky bombs”… osebno nimam nič proti petardam in raketam naj jih uporabljajo ampak te smrdljive bombice pa naj raje uporabljajo na odprtem zraku… avtobus res ni primerno mesto za to.. prav tako pa ta šala oziroma potegavščina ni bila smešna mogoče za tiste ki so to storili za vse ostale pa nažalost ne…) Tako da sem samo čakal da bo čim prej postaja kjer sem doma, da bom izstopil in se naužil svežega zraka.. Mislim pa da sem imel na avtobusu kar srečo saj se je zraven mene na naslednji postaji usedlo dekle, ki je prav prijetno dišalo tako da je njen parfum zakril ves ta smrad ki se je nabral v avtobusu.

Ko sem prispel domov sem po kratkem razmisleku si rekel, da verjetno ni bil kriv LPP in organizacija avtobusov glede voznih redov ampak le ne potreba razposajenost mladine..

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

16 odgovorov na “Ko ti LPP servira GNILA JAJCA…”

 1. ninu - 15.12.2010 ob 16:49

  O gužvi je seveda brezveze zgubljati besed, kaj šele o tem, kako nekateri šoferji zavirajo ….

 2. Miha - 15.12.2010 ob 17:47

  Zihr si slavist, glede na superiorno uporoba slovenskega jezika:)

 3. gonzo - 15.12.2010 ob 17:51

  In tisti šofer je moral cel šiht odsedeti v tem smradu?

 4. NuckinFuts - 15.12.2010 ob 18:05
  NuckinFuts

  Mogoče pa JE kriv lpp, oz. njihov šofer, ki je pojedel preveč pasulja…

 5. nmohoric - 15.12.2010 ob 18:16
  nmohoric

  @ninu je res posebno zjutraj ali pa v prometnih konicah včasih res premočno zavirajo in že velikokrat se je zgodilo da se je kakšna starejša gospa skoraj skotalila po tleh.

  @miha jep sem slavist obožujem ko se utapljam v slovnici ;)

  @gonzo in NuckinFuts se mi smili ja sam verjetno je bilo res preveč pasulja :) ali pa so dejansko bile uporabljene smrdljive bombice

 6. svoboda - 15.12.2010 ob 19:02
  svoboda

  Organizacija Lpp-ja je zadnje čase res v treh pisanih marjeticah ja.. Sicer pa je možno, da je bilo pokvarjeno gretje, ki zna na trenutke ustvarit čudovito aromo, ki te spremlja vse do doma..;)

 7. Lpp driver - 15.12.2010 ob 19:11

  Takle mamo :) ;)

  Sam ta teden še nisem vozil 3ke in nimam “prebavnih motenj” ;)
  Mislim,da si je nekdo dal “duška” z smrdljivcem ?!

  TNXG,da vam vsaj kakšna lepo dišeča “bejba” polepša dan na busu :) ;)

  @nmohoric
  Drogovi niso za “okras” in mestni promet ni “turizem” !!!

  LP in čimmanj “neugodnih” izkušenj na naših avtobusih ;)

 8. Rade - 15.12.2010 ob 20:57

  Lejte, kar se tiče avtobusov LPPja, smo na prvem mestu od prevoznikov mestnega prometa v Sloveniji. Kar se tiče “gnilih jajc”, zakaj nisi opozoril voznika? Tudi o gretju bi lahko njemu povedal. O zaviranju pa tole: sedite na sedežih ali pa se držite za “štange”. Razmere v prometu so nepredvidljive.

  Lep pozdrav in čim več užitkov v vožnji z LPPjem želim

 9. nmohoric - 16.12.2010 ob 00:05
  nmohoric

  @Lpp driver je res se je nekdo od mlajših poigral z smrdljivcem… nažalost pa ne mislijo na posledice in potem ogorčenost ostalih potnikov :)

  @Rade imaš prav samo starejši ljudje tudi če se držijo drogov, jih včasih spodnese.. ali pa se to že zgodi pri samem speljevanju, ko še ne pridejo do sedežov..

 10. Maj - 16.12.2010 ob 03:34

  LPP se bo moral spraviti v red.

  Včeraj gresta moja mama in njega kolegica v Lj. in nekje na sredi poti vstopita nadzornika in obema vzameta kartici češ, da je neveljavna.

  Tako, da sta v tem mrazu ostali sredi Lj. brez kartice in sta potem na srečo srečale neke znance, da so jih peljali domov.

  Svinjarija, da tako delajo s 70 let starimi mamami.

  Komaj sem jo naučil kako naj kartico uporablja in že se zgodi to.

  Mama sedaj pravi, da se sploh ne bo upala več iti peljati.

  Na obeh kartica je bilo stanje pozitivno na eni cca 10 evrov, na drugi pa 5 in sta jih nadzornika mirno ukradla.

  Na LPP pravijo, da nista pravilno vstopili.

  Kako zaboga naj pa 70 let stara mama ve kako je pravilno in kako ne.
  Normalno sta vstopili in je malo zapiskalo torej je naprava kartico zaznala in sta šli naprej.

  Šofer jima tudi ni nič rekel, da je kaj narobe, čeprav sta vstopili na začetni postaji in bi jima lahko kaj rekel, če sta naredili kaj narobe.

  Toliko miljonov je občina zmetala za te brezvezne kartice, ki očitno ne delajo tako kot je treba.
  Nazaj naj uvedejo žetone s katerimi desetletja ni bilo nobenega problema.

 11. nmohoric - 16.12.2010 ob 12:21
  nmohoric

  @Maj veš sem enkrat šel na avtobus v smeri BTC-ja in sta bili na avtobusu dve starejši gospe, ki sta vstopili na naslednji postaji pa sta na avtobus prišla tudi kontrolorja. Vsem so preverili urbane in ko sta ugotovila da se gospe nista čekirali oziroma kartica ni prijela (meni se je to zgodilo že večkrat… tako da je avtobusar rekel naj grem kar nazaj in se nekam usedem), sta se začela obnašati skrajno nesramno, da bosta poklicala policijo in da imasta srečo, da ni zraven mestnega redarja ali pa inšpekcije, saj bi s tem doble kazen okoli 40 in več eurou. Tako da sta bile gospe zelo prestrašeni, tudi sam pa sem bil šokiran nad tako arogantnim obnašanjem kontrolorjev. Pa da nebo pomote gospe sta bili starejši od 75 let.

 12. Maj - 16.12.2010 ob 14:01

  Tak odnos je velika svinjarija. Za navadno vožnjo naj nazaj uvedejo plačevanje z žetoni, ne pa, da se bomo sedaj skoral bali voziti, ker nam stalno težijo neki kontrolorji.

  Kazen 40 evrov je pa tudi tu.
  Če hočeta dobiti nazaj kartici na eni je 5 na drugi pa 10 evrov morata plačati 40 evrov za vrnjeno kartico.

  Naslednjič bom rekel, da naj kontrolorjem sploh ne kažejo več kartic ampak jih naj pošljeta v kurac.

  Dvomim, če v tem primeru kontrolor sme narediti kaj drugega kot, da jih vrže z busa.

 13. Lpp driver - 18.12.2010 ob 18:33

  Hmmm,sam sicer ne “težim” zaradi premajhnega zneska na Urbani !!!
  Po službeni “dolžnosti” smo sicer “dolžni” opozoriti “kršitelja”,a kaj,ko nas velika večina IGNORIRA :(
  Da bi vas vsaj “dobili” naši kontrolorji !!! SRY.včasih sem malo “žleht” :) ;)
  Nekateri sicer plačajo vožnjo z GSMom,a so ti bolj IZJEME,kot “pravilo”…

 14. Lpp driver - 18.12.2010 ob 18:37

  Smo “takšni” in “drugačni”…tako vi,naši “uporabniki”-potniki,kot mi,”izvajalci” -vozniki…

 15. desiro - 18.12.2010 ob 20:27

  Pa jaz nevem kaj se pritožujete, urbana je zakonito plačilno sredstvo, kupljeno v predprodaji (tako kot nekoč žetoni) Na potniški blagajni LPP-ja se da ZASTONJ dobiti prospekt, ki nazorno (s slikami) prikazuje postopke polnjenja kartice, kot tudi validacije. Kontrolorji pa preverjajo plačilo, zato da slučajno kdo ne goljufa.
  @nmohoric
  me zanima kako bi se pa varnostnik v trgovini obnašal, ko bi staro mamo starejšo od 75 let zalotil pri kraji (kontrolorji so ju zalotili pri “švercanju” ravno tako je upleten denar)

  Lp Nejc

 16. nmohoric - 18.12.2010 ob 21:10
  nmohoric

  @desiro res da je urbana zakonito plačilo in nam prihrani prostor v denarnici. Samo kar se dogaja je, da včasih port na katerem potrdiš vožnjo ne primi ali pa zapiska in pokaže kljukico, kot da je bila pravilno validirana potem pa do tebe pride kontrolor kateri ugotovi da je nisi validiral in da se “švercaš” potem pa greš do urbanomata in ugotoviš, da imaš na urbani 10€ ali pa dovolj denarja še za nekaj voženj. Drugače pa vrejemi da bi se varnostnik v trgovini do starejše gospe obnašal njenim letom primerno, saj bi lahko predvidel da ji zaradi njene starosti šepa spomni ali pa kaj podobnega..

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !