kracalnik

pač neki da se piše

Zgodba o podgani, Ana Jad

Objavil/a nmohoric 30.03.2011 pod Zgodbe

Ana Jad ni bila navadna podgana, bila je podgana, ki je bila pred tem, sicer po čudnem naključju, največja golazen tega sveta. Bila je ščurek. Zaradi premajhnih prstov in ker v ščurkovskem svetu nimajo razvite tehnologije računalnikov, je odšla v temačni gozd Sv. Atana in si pri zloglasni čarovnici s svojo krvjo zapisala dušo, s katero je jamčila, da bo delala dobro kot podgana. Ta ji je kasneje skuhala napoj, ki jo je povsem spremenil in jo iz golazenskega ščurka spremenila v malo manj golazensko podgano. Ana Jad je bila še posebej srečna, ker so podgane že uporabljale tehnologijo Wi-Fi in posledično tudi lep tope po domače Notebooks.

Kot podgana je odšla iz ščurkovskega sveta v deželo podgan. Ker ji tam ni bilo povsem všeč in ker ji podgana, ki si jo je izbrala za partnerja ni ustrezala, je odšla s trebuhom in brez kruha v deželo, kjer so živeli ljudje. Ljudje so uporabljali enako tehnologijo kot podgane, tako da se je povsem asimilirala. Tam je začela pisati bloge o svojem življenju in pa tudi o žitnih krogih, ter osebah, ki jih prestreli krogla in preživijo. Ljudje so sicer klikali njene objave vendar bajnega evriđ tajma na strani  ni bilo. Zato je Ana Jad rada provocirala druge ljudi po blogih ter pisala neumnosti, saj se je s tem počutila bolj pomembno.

Ljudje so ji tako vsak dan poizkušali vsak dan nastaviti nove pasti od mišjelovk, limanic, kere so še ? aja pa limanic in strihnina, ki ga je pojedla tudi gospa Bovary, samo, da ona ne nastopa v tej zgodbi. Podgana se je vsemu temu spretno izogibala, res da ponoči ni mogla spati, zaradi “sovražnih komentarjev” in selfsikerancije1, ki je nastala ob tem, da ni imela poštelanega vsega na podstrešju. Zato ji je ob vsem tem stal zraven tudi Asur Bani Pal, ki jo je čuval na odprtem oddelku znane ustanove. Ona je vedno mislila, da je to le njen fant, partner in tako naprej. Asur Bani Pal, je tako enkrat bolj kot resno in ne v šali rekel: “The Engine is still running but there is noboy behind the wheel.”2 Tako so vsi brili norca iz nje, se ji za hrbtom smejali ter si izmišlali pridevnike kot so ne bodi tak Ana Jad in podobno.

To jo je vse bolj skoz žrlo, zato je začela z raznimi hujšimi napadi na ostale blogerje in se začela obnašati skrajno šovinistično3, sploh če ji je publiciteta padla.4 Tako je nekega dne odločajoče se bila, da ustanovi nekaj novega nek novi portal za bloganje.

Preberite kaj se je zgodilo z podgano Ano Jad v drugem delu zgobe na spodnji povezavi.

Zgodba o podgani Ana Jad 2

PS: Ana Jad je dobila ime po Žadu, ki se v kitajskem jeziku izgovori kot mekani ž in jad Sliši se skrajno francosko in ker je Anne Frank živela blizu Francije, natančneje na Nizozemskem, je ime dobila po njej. Žival podgana pa je zato, ker je leta 2008 bilo kitajsko leto podgane, Žad pa je le Kitajski. Podgane pa so najpogosteje na meniju v zgoraj omenjeni državi.

 1. sekiranja; op. prev. []
 2. Motor teče, ampak ni nikogar za volanom []
 3. to je tisto kar je Dolfi počel leta 1945 []
 4. za primerjavo: slavček pošlje svoje gole slike na Novo pa Jano pa Špelco pa Marelco ki ima nov Obraz []
 • Share/Bookmark
 

Komentarji

5 odgovorov na “Zgodba o podgani, Ana Jad”

 1. NuckinFuts » Blog Archive » Zgodba o podgani, Ana Jad 2 - 30.03.2011 ob 22:19

  [...] Nadaljevanje zgodbe iz kracalnika. [...]

 2. Boško - 30.03.2011 ob 23:19

  Vidi se globoko sporočilo v tej zgodbi, tako kot v ana jad 2. Dejansko stanje blogosa v dveh všečnih zgodbah.

  lp. Boško

 3. nmohoric - 30.03.2011 ob 23:41
  nmohoric

  Catcher in the rye je imel baje globoko sporočilo, sam sem ga prebral in nisem opazil globokega sporočila, tako kot ga tudi tu ne vidim, zgodba kot zgodba. Upam samo, da se kdo ne bo spravil na Lenona…

 4. Bralka - 31.03.2011 ob 08:05

  Rofl!!! :) )

  Doza satire, dobra kava, zunaj sije sonce in jutri bo petek.

  Hvala :)

 5. nmohoric - 31.03.2011 ob 10:03
  nmohoric

  @Bralka
  Upam samo, da kava ni potovala na lep top in to :D
  Hvala tebi :D

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !