kracalnik

pač neki da se piše

Kako skočiti z wakeboardom?

Objavil/a nmohoric 14.08.2011 pod Vodiči in Manuali

V mesecu juliju, je na Kracalniku izhajal Kapitanov dnevnik, v katerem so izhajali različni zapisi, med njimi sem tudi omenjal wakeboardanje, zato sem dolžen priložiti sliko, ki služi kot dokaz, da sem res wakeboardal. Ker pa je to wakeboardanje privabilo tudi veliko ljudi, ki so iskali po Googlu, kako skočiti z wakeboardom (vse skupaj 24 ljudi), sem se odločil, da opiše postopek kako skočiti in tudi varno pristati.

Na sliki sem jaz, med skokom in narejenim trikom, grabom.

Meni osebno, je najbolj pomembno, preden se odpravim wakeboardad, da imam desko trdno pripeto na nogah, tako da mi gležnji ne poplesujejo po čevlju, ponavadi se je zgodilo, da se mi je razrahljal zadnji čevelj in sem padel direktno na glavo na ploh v morje.. Ko smo enkrat prilezli iz vode, je najbolje da malo vijugamo med valovi, ki jih ustvarja čoln, ki nas vleče, tako dobimo občutek, kdaj se približno odriniti1. Ko se enkrat navadimo, na val, lahko začnemo z pridobivanjem hitrosti, ki jo dobimo nekako tako, da se odmaknemo skoraj vzporedno s čolnom in nato zavijemo proti valu, ki ga ustvarja čoln. Ko naštudiramo tudi to, pa je že čas za skoke.

Na začetku predlagam, da začnemo z manjšimi skoki, tako da se navadimo na odriv in hitrost pri doskoku, saj se nam lahko zgodi, da nam trapez odpuli iz rok pri pristanku. Temu se lahko ognemo tudi tako, da se malo pred odskokom potegnemo proti čolnu.

Sedaj ko se se že navadili na manjše skoke, pa lahko začnemo z večjimi. Sam sem ponavadi skočil tako, da sem vzel maksimalno zaleta, da sem imel večjo hitrost, pred srečanjem z valom, sem malo počepnil ter zdanje del deske pritisnil k vodi, tako da me je odbilo v zrak.

Po parih zaporednih visokih skokih, tako da imamo res vse naštudirano, pa je čas za trike.

Veliko Sreče in še video za pomoč pri učenju.

YouTube slika preogleda
 1. treniramo tajming []
 • Share/Bookmark
 

Komentarji

2 odgovorov na “Kako skočiti z wakeboardom?”

 1. NuckinFuts - 15.08.2011 ob 08:12
  NuckinFuts

  A ni lažje ostati v zraku s padalom, ne pa, da skačeš po meter ali dva? :mrgreen:

 2. nmohoric - 15.08.2011 ob 11:06
  nmohoric

  Ostati s padalom v zraku, je tako kot pijan sesti za volan?? Mislim, da je vseeno bolj varno skočiti v zrak meter ali dva :D

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !