kracalnik

pač neki da se piše

WTF?!… Metallica?!?

Objavil/a nmohoric 24.08.2011 pod Koncerti in Mjuzik

Mi je kar slabo.. ter na bruhanje mi gre… Ne vem ali se Metallica dela norca iz metal sveta ampak tokrat so šli totalno čez rob dobrega okusa… Ok, saj je vse v redu, če narediš en slab album in potem spet naprej odlične komade ter posledično tudi albume. Ampak za Metallico izgleda to ne velja, saj so še enkrat pokazali, kako poceni se znajo prodati, ter kako znajo vsako zgodbo obrniti sebi v prid.. Verjetno jim nebi uspelo priti na sceno, če nebi bilo na sceni pred njimi Anthraxov in Slayerjev, ampak itak vsi vemo, da je Metallica bila prva, ki je “začela ustvarjati THRASH”1.

Verjetno Metallica sploh nebi postala slavna, če se nebi Anthraxi za njih plačali, ter jim pomagali pri snemanju prvega albuma ampak pustimo to. Tisti album, je bil seveda odličen, tako kot še naslednja dva. Potem pa kot, da jim je zmanjkalo motivacije, inspiracije.. Vse je šlo samo še navzdol.. Imeli so sicer določene prebliske in naredili kak hud komad, to je bilo pa tudi vse. Za razliko od Slayer, kateri imajo že od prvega demo albuma pa do zadnjega World Paint in Blod, še vedno enako kvaliteto, enaka hitrost, edino na vokalih se malenkostno pozna, da so malce starejši, ampak to ni prav nič moteče, transformacija iz piskajočega najstniškega glasu v brutalen odrasel glas. Prav tako velja za Anthraxe, ki že od nekdaj držijo kvaliteto, res da so vmes malo prenehali in naredili rošade v zasedbi, vendar so se vrnili skoraj v prvotno zasedbo in ponovno ustvarjajo tako kot so na začetku2. Megadeth, ki so nastali ravno zaradi spora med Jamesom in Davom, so obdržali kvaliteto do danes, še vedno žagajo kot v najstniških letih. Verjetno se Daveu in bandu Exodus kar smeje, saj je iz thrash zasedbe Exodus pobegnil Kirk Hammett, Dave pa iz Metallice, vsi žagajo kot so na začetku. Kirk pa špila country glasbo, ter se prodaja na vsakem koraku za tist dolar in 5 centov..

In zakaj tako kritičen do Metallice, ker so ubili še tisti delček upanja v meni, ki je tlel kot žerjavica na ognjišču. Nevem ali je vredno omenjati to, da so “pluvali” po drugih bandih in govorili da itak so oni bili prvi pri  thrashu in da so oni metal legende in da so napolnili nevem koliko stadionov.. S tem so dejansko užalili bogove Metala, kot so Ozzy, Dio, Iron Maiden, Def Lepard,Motorheade… in nevem, zakaj se tako nosijo, kot da so prijeli nekoga za jajca… Bruce Dickinson, je ne dolgo nazaj rekel, da lahko da ima Metallica nevem koliko polne stadione in najbolj obiskane koncerte in nevem kaj še vse, nebodo imeli pa tako gorečih pristašev, kot Iron Maiden ter ostali metal bandi.

Včasih dobim občutek, da Metallica ne dela zato, ker bi v metalu uživala, temveč samo zaradi denarja, in ko vidijo, da niso več top, se vržejo v country vode, se spromovirajo povsod drugje, kjer jim nebi bilo potrebno.. Ne vem, zakaj lahko bandi kot so Exodus, Kreator, Sodom, Slayer, Megadeth, Anthrax, Warbringer, Death itd. igrajo pred malo bolj prazno dvorano, ali v nabito polnem klubu za skoraj nič denarja, ter pričarajo vsakemu obiskovalcu nasmeh na obraz, ko vidiš, da ti res delajo glasbo zato, ker v njej uživajo in da se dejansko skozi leta ustvarjanja niso niti za odtenek spremenili.

Lou Reed, je tako združil sile z Metallico in so skupaj naredili manjši projekt Loutallica, katera celotna plošča bo za žile rezat in nič kaj drugega. Nevem zakaj so se mogli še tako dodatno prodati in pokvariti res vse kar so imeli dobrega.. Verjetno bodo izgubili še nekaj tistih gorečih privržencev.. Komad, ki so ga objavili na youtube, je skrajno smešen in ne vem kaj se gre ta Metallica.. Niso niti malo več Metal, Tudi na posnetku se slišijio razni BUJI, ker ljudje enostavno ne morejo požreti tega, da je nekdaj dober band3, tako uspešno zavozil kariero. . Lahko bi se držali kolegov Anthraxov in za nekaj let prekinili “delovanje”, tako da so prišli nazaj na tisto pravo inspiracijo za Thrash ki so ga ustvarjali na začetku…

In kot sem rekel ni veliko bandov na tem svetu, ki bi uspeli biti takšni kot so bili na samem začetku ustvarjanja… S podobno tematiko o tem, kako se bendi ne spreminjajo oziroma ohranijo kvaliteto lahko preberete tudi na tem blogu KLIK

Aja pa da ne pozabim EPIC FAIL OD METALLICE in komentar

Peter F.
Se lahko Metallica še bolj proda? Po vseh fejlih od Black Albuma dalje, šlagerji, priredbe, simfoniki, jim rata še za stopnico se oddaljit od metal publike. Obup.
Lou Reed je seveda vrhunski glasbenik, ampak tudi Lojze Slak je. So stvari ki ne grejo skupaj. Ni treba za vsak $ posebej metalsko dušo prodajat za šminkerstvo.

YouTube slika preogleda

in še kako bi morali približno zveneti, če bi se jim šlo za to, da ohranjajo kvaliteto čez vsa ta leta..

YouTube slika preogleda

ps. Angelus Apatridia so mladi španski band, kateri po svojem nastopu pride med publiko in se druži normalno z vsemi. Plus mislim da so tale komad, ki je sicer priredba Metallice bolje odibrali ter odpeli kot pač Metallica..

YouTube slika preogleda

Nevem, kako še vedno lahko toliko energije spravijo ven iz sebe, čeprav so starejši od Metallice… In ja Niso se spremenili čez leta…

YouTube slika preogleda

Spominja me na sam začetek njihovega ustvarjanja, skoraj originalna zasedba in niso se prav nič spremenili.

YouTube slika preogleda

Še eni stari ati, ki se niso spremenili niti za milimeter

 1. Najprej so bili Slayerji za njimi Anthraxi in nato šele Metallica in še drugi bedni so bili, ki so v istem obdobju ustvarjali podobno glasbo: Exodus, Megadeth in podobni bandi, ki  jim ni uspelo popolnoma “prodreti na sceno” []
 2. Mislim da po 7 letih če ne celo več ponovno izdali singel, tako da naslednje leto izide plošča z začetno zasedbo, cant wait^^ []
 3. prvi trije albumi []
 • Share/Bookmark
 

Komentarji

12 odgovorov na “WTF?!… Metallica?!?”

 1. NordStar - 24.08.2011 ob 14:07

  Lej saj ni problem, so pač odjebali svoje. Imaš dost drugega materiala za drmanje možganov.

 2. nmohoric - 24.08.2011 ob 14:24
  nmohoric

  @NordStar
  Jah kaj jest čem če so nehal bit dobri… Samo še vedno a ni bolje da band razpade za nekaj časa in se ponovno združi, kot pa da delajo totalen bullshit?

 3. Medea - 24.08.2011 ob 15:26
  Medea

  Pa evo, mirno lahko rečem, da Metallice nikoli nisem preveč resno jemala. Morda tudi zato ne, ker nisem trash dekle ;) Z izjemo Black Albuma, katerega smo skoraj vsi, vsaj kot začetniki verjetno, dali čez, me ostale njihove zadeve niso ganile. Nisem še preposlušala novih zadev, zato ti kar verjamem na besedo ;)

 4. nmohoric - 24.08.2011 ob 15:41
  nmohoric

  Dejansko je nekaj na tem Black Albumu… Čeprav je meni osebno boljši Kill’em All.. Škoda ker res niso izdali več takšnih.. ampak ok, so tud drugi bandi :)
  Hehe lepo da mi verjameš ^^
  p.s. Mogoče zavajam :P

 5. štulič - 24.08.2011 ob 17:14

  Lou je postal friend! Sprejeli so ga! :o utlook:
  Metallica je evolucijsko pristala pač kot spremlevalni bend… :cool:

  Fantje radi špilajo. Povabijo al’ pa je $ vse naredi!? :twistwed:

  Všeč mi je konstruktivna kritika (respect) seveda, čeprav od zapriseženega a rahločutnega metalurga! :cool:

  http://youtu.be/g5Ew8VAZqWI

 6. nmohoric - 24.08.2011 ob 17:37
  nmohoric

  @štulič
  Izgleda, da so ga prepričali v sodelovanje, da so spremljevalni band, no ja na BIG FOUR turneji, saj kot sem bral po forumih največ ovacij občinstva dobijo Anthraxi, tako da lahko da se zazdi, da so spremljevalni band…

  In ja nevem, izgleda jim ni dovolj denarja in zato poizkušajo še na drugih področjih.. tudi tožbre prtoi napsterju spadajo sem..

  In ja Hvala tebi za pozitiven odziv :) in ne nisem tako rahločuten.. samo ko izgubiš tisti delček upanja, ko misliš, da bodo pa spet naredili kak tak album kot so bili tisti prvi :)

  In ja v komadu se vidi da način igranja ne ustreza Daveu xD Drugače pa kull komad :)

 7. štulič - 24.08.2011 ob 22:25

  Se s’ čisto na tekočem!? Brother of mine! :twisted:

  Veš… Bolj se bojim za Lua kot za Jamesa. Zelo je subtilen kar pa te MF, ne skrbi; preveččč! :(

  http://youtu.be/X9cWWW96L8U

 8. Medea - 24.08.2011 ob 22:27
  Medea

  Ti kar verjamem :P Saj, če bi imela trash malo raje, bi verjetno se spravila k poslušanju, tako da tudi če me zavajaš, ni nobene škode ;)

 9. nmohoric - 25.08.2011 ob 00:52
  nmohoric

  @štulič
  Glede na to, da znajo nekaj spalamudit, bodo pač nekaj spalamudili..
  In ja bobnarju se je malo udtrgalo :D

  @Medea
  hehe Lepo Lepo ^^ Imaš srečo, saj te pač ne zavajam, tako da kar brez skrbi ;) In ja verjemi, da gre meni po večih urah poslušanja thrasha, tharsh kar pošteno na živce in ker je metal res obsežna stvar hitro zaplavam k kako drugo podzvrst :D (trenutno se vrti glam :O )

 10. Medea - 25.08.2011 ob 09:23
  Medea

  In ti si v svetlečih pajkicah, s trakom v laseh? ;) Šala, paše menjavati žanre, se strinjam. Ravno zaradi obsežnosti, ja.

 11. nmohoric - 25.08.2011 ob 09:44
  nmohoric

  Izgleda da imaš še vedno tiste jasnovidne sposobnosti, ker pač kot da je to kaj takšnega če imaš pajkice in trak v laseh :P

 12. kracalnik » Arhiv Bloga » Napaka, ki je nebom nikoli več ponovil!! - 12.11.2011 ob 22:13

  [...] No Metal Hammer sem predvsem vzel ker je pisalo Metallica LULU WTF What were they thinking1. Sam osebno nimam nič proti Lou Reed-u, imam pa ogromno proti bandu po imenu Metallica, pač mi niso všeč zakaj mi niso všeč in tako naprej ste lahko prebrali že v enem prejšnjih blogov. [...]

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !