kracalnik

pač neki da se piše

Iphone ali metlica za WC

Objavil/a nmohoric 24.11.2011 pod KracalnikLab

Pri Kracalniku so nam tokrat spet zaupali, da smo testirali novejše telefone na tržišču. Tako smo v uporabo dobili Iphone 4S, Samsung Galaxy Note, Nokia N95, Sony Ericsson Cedar ter telefon metlico ta čiščenje WCja. Testi so potekali v vsakdanjih možnih situacijah, tako da so pristni in seveda niso izvedeni laboratorijsko, kar bi pokvarilo dejanske rezultate. Tako je test potekal v petih različnih segmentih.

Ker vemo, koliko je pomembno, da ima naprava vgrajene razne dodatke, kot so GPS in navigacije, tako smo prosili ekipo mladih raziskovalcev, da so nam zavezali oči ter nas odpeljali v neznano. Cilj je bil, da se s pomočjo telefonov vrnemo v civilizacijo. Nevem točno koliko časa smo se vozili ter kasneje tudi hodili, vem samo da sem bil vržen v neko jamo. Najprej sem testiral Iphon 4S, ki ima vgrajen GPS, ter druge stvari, ki mi niso koristile, saj med gostim drevjem ni lovil satelitov, tudi SIRI mi ni znal odgovoriti kje sem, kajti mobitel ni lovil mobilnega signala za klice, tudi SOS klica ni bilo možno opraviti, tako da sem mobitel pospravil nazaj v torbo ter proval kaj bo dobrega storil Galaxy Note. Pri Noteu se je pojavila enka težava sicer je ujel nek satelit, vendar vseeno premalo za navigacijo. Edina stvar, ki je prišla uporabno je bil bleščeč zaslon in ura, s katero sem poskušal ujeti po metodi gledanja ure sever, vendar mi nekako ni uspelo, kajti ugotovil sem da cagarji na uri niso analogni ampak digitalni. Naslednja je bila na vrsti stara dobra Nokia N95, ki pa testa ni opravila dobro, nekako je iskanje satelitov potekalo 4 ure, ko pa jih je najdel je enostavno zmrznil, tako da nisem dobil nobenih podatkov, kje se nahajam. Predzadnji je bil tako Sonny Ericsson, ki se je enako dobro odrezal kot Nokia, vendar testa ni prestal, saj ni pokazal lokacije, kasneje sem ugotovil da je bil nastavljen na simulacijo, nekako sem želel še poskusiti z improviziranim kompasom, vendar je bilo vrtenje mobitela samo potrata časa. Tako sem nazadnje preizkusil še Metlico za čiščenje WCja, za katero sem mislil, da bo najmanj obetala. Nekako sem ugotovil, da če naelektrim plastični ročaj in ga dam na večji kos lubja ter v bližnji potoček, metlica pokaže sever. Ko sem končno izvedel, kje je sever sem nadaljeval pot v željeni smeri. Tako sem le prišel do civilizacije in edina mobilna naprava, ki je korektno opravil prizkus, je bila metlica za WC.

Pri mobilnih telefonih je pomembno, da z njimi lahko slikamo, tako smo v drugem segmentu testirali uporabnost pri slikanju. Za test smo obiskali Bled ter poizkušali narediti čim lepšo sliko blejskega gradu ter otoka. Ker smo slišali, da je Note najboljši pri slikanju, smo ga tudi najprej sprobali, tako smo vzeli slikarsko platno ter široko paleto barv, ter kmalu ugotovili, da zaradi dodanega staylusa se da risati tudi manjše stvari ter ravne črte. Sam Note odlično služi kot ravnilo, tako da so bile linije na sliki bolj Piccasso varjanta  ampak slika je bila solidna. Naslednji je bil Iphone, ki je preko SIRI rekel da lahko slika, Nekako je z Iphonom nastala grda slika, kajti robovi ki so obli niso primerni za slikanje. Bolje se je odrezal pri barvannju ozadja, kjer je res dobro zapolnil z modro in zeleno. N95 ima to srečo, da se zaslon pomakne navzgor, tako bi z njem lahko res slikali freske, pri navadnem slikanju pa ni toliko uporaben, sicer je slika ki je nastala bila dokaj lepa. Cedar, je zaradi svoje zaobljene oblike bil nekako neuporaben, zato se je odrezal nekako tako dobro kot Iphone, ponovno pa je presenetila Metlica za čiščenje WCja, kajti z njo smo lahko do konca in naprej risali kot Ivana Kobilca, nastala je res lepa umetniška slika. Nekako je v tem segmentu testiranja na oceno neodvisne komisije zmagal Note, čeprav je le za en glas izgubila WC metlica.

Ker smo napravo testirali 2 dni, smo se odločili da tokrat naprave testiramo doma in sicer kot masažni pripomoček. Najprej so testirali metlico za WC, ki ni opravila testa. Nekako so ščetine bile pretrde in so bolj praskale kot pa kaj drugega. V primeru bolh, uši, noric je to idealen pripomoček. Naslednja je bila na vrsti N95, ki ima res močno vibro, kar je nekako pomagalo pri masaži križa ter stopal, vendar oblika mobitela ni primerna za masažo. Iphone, je bil že boljši kot prejšnji produkt. SIRI je nekaj obljubljal o masaži vendar iz tega ni bilo nič, tako da je samo vibriral, tako da smo ga kar vgradili v kavč in se je odrezal kar dobro. Note je prišel v poštev za masažo stopal, kajti zaradi velike površine, je odličen tudi kot masažni vložek za v čevelj. Najbolje pa se je odrzal Cedar, ki je zaradi svoje oblike kot nalašč za v roko ter masažo celega telesa. V tem segmentu je tako zmagal brez kakršnega koli oporekanja Sony Ericsson.

V čtertem segmentu smo testirali uporabnost mobilnih telefonov pri peki palačink. Vsak produkt posebej je bilo malo težko testirati, zato smo se odločili, da jih združimo in naredimo nekakšen Magajver preizkus. Ker smo slišali da zna SIRI vse, smo ga prosili da da jajca, mleko, olje, radensko, moko vendar nam je ženska odgovarjala da tega nima, tako smo ga že mislili vržti stran, vendar je bila pri tem le ena svetla točka, nekako se je začel dobro pregrevati, tako smo ga prihranili za kasneje. Note je služil kot dobro držalo za recept, N95 se je odrezala kot odličen pripomoček pri dodajanju žlic sladkorja, moke in drugih stvari, Cedar se je odlično odrezal kot mikser, kajti vse skupaj je dobro premešati, da dobimo pravo maso. Ko smo imeli maso pripravleno, smo še malo zafrkavali SIRIja, če ima kaj sira in če je iz sirije, tako da se je res dobro pregrel. Z nokio smo tako zajeli zajeten zlalogaj mase ter jo polili po Iphonu da je začelo cvrčati. nekaj časa smo pekli na enis trani, ko pa je bilo potrebno obrniti palačinko, pa se je odlično odrezala metlica za WC, ki je z lahkoto obračala vse palačinke. Ko so bile palačinke pečene smo jih z lahkoto zvilu v role na Noteu, ter seveda postregli na njem. Palačinke so bile odlične, kot so seveda bili vsi produkti pri pripravi le teh, tako da tu ne moremo prikazati pravega zmagovalca.

Ker nismo želeli, da bi nas obtoževali, da smo test vzeli z levo roko, smo se opravili v Avstralijo, kjer je bojda vse postavljeno na glavo. Tako smo želeli stestirati, kako se obnesejo mobilniki pri lovu na Kenguruje. Prvi je bil na vrsti Ericsson, ki je test opravil ne prav dobro, zaradi majhnosti, je kenguruja samo oplazil ter ga pognal v beg. Telefona tudi nismo našli, predvidevamo, da se je pri padcu poškodoval ali pa ga je odnesla kaka divja žival. Drugi je bil na vrsti Iphone, ki je test opravil najslabše. Pri izmetu je res da zadel Kenguruja ta pa je odpil telefon v Koalo na bližjem evkaliptu, ter jo ranil tako močno da je padla z drevesa. Note je deloval kot bumerang, zaradi svoje velikosti se je tudi lepo vračal. Tako smo zadeli kenguruja, ki je obležal za kakšnih 15 minut vendar je nato le vstal ter panično oddirjal stran od nas. Naslednja je bila metlica, ki je samo obležala daleč stran od nas za čuda pa je privabila veliko število kengurujev. Ker nam je ostala na razpolago samo še Nokia sem jo na hitro zalučal proti kenguruju ter ga iz prve pokosil. Pri tem poizkusu je je najbolje odrezala Nokia, samo brez metlice bi bilo verjetno težko ujeti Kenguruja. Pri razkosavanju smo ugotovili, da je kenguru v vreči skrival Sony Ericssona. Tako da smo bili le zadovoljni, da smo lahko vrnili vse testirane naprave.

Po vseh testih, ki smo jih izvedli smo ugotovili, da je vsaka naprava za nekaj dobra. Nekako pa smo bili enotnega mnenja, da je naprava, ki se je najbolje odrezala metlica za WC. Tako jo razglašamo za absolutnega zmagovalca pri testu mobilnih naprav.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

10 odgovorov na “Iphone ali metlica za WC”

 1. psychoticoverload - 24.11.2011 ob 17:09
  psychoticoverload

  Definitivno se strinjam z rezultati :) :)

 2. Marko - 24.11.2011 ob 17:14

  Ma kašna evil primerjava.

 3. nmohoric - 24.11.2011 ob 17:15
  nmohoric

  Verjetno se bo našel kakšen oporečnež, ki bo rekel da je nekaj boljše ampak imam proti argumente in lepo da se strinjaš z rezultati :D

  Marko to ni evil primerjava, pač nekako smo morali stestirati v realnih situacijah :)

 4. NuckinFuts - 25.11.2011 ob 09:07
  NuckinFuts

  Metlica zagotovo pride prav večkrat kot iPhone, še posebej v državi, kjer ga tako serjejo :mrgreen:

 5. nmohoric - 25.11.2011 ob 09:36
  nmohoric

  Ker ga toliko serjejo, bi se verjetno metlica hitreje pokarila kot Iphone, čeprav tipical mac user… xD

 6. Urška Sonček - 27.11.2011 ob 22:14
  Urška Sonček

  Ne, ni res! Nek drug telefon je bolši!!! (zanimajo me protiargumenti :mrgreen)

 7. nmohoric - 27.11.2011 ob 23:29
  nmohoric

  Nek drug telefon, nekako ne zna ujeti kenguruja. Prav tako nek drug telefon, ni tako multifunkcijski kot ga opisujejo, kajti ne zna beliti sten v stanovanju, prav tako ne zna sčistiti felten na avtu, ni uporaben pri letanju in skoku iz avijona. Prav tako nek drug telefon nima nobeih v testu omenjenih lastnosti, ki jih skret metlica ima!

 8. Urška Sonček - 28.11.2011 ob 00:14
  Urška Sonček

  Hahaha! Hvala. :D

 9. nmohoric - 28.11.2011 ob 09:58
  nmohoric

  Prosim :)

 10. Lektoriranje - 12.03.2012 ob 06:08

  Zanimivo branje. Moje prepričanje si preobrnil.

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !