kracalnik

pač neki da se piše

Stara pošta

Objavil/a nmohoric 14.06.2012 pod analiza

V sredo, sem dobil sporočilo, če bi imel čas in šel v četrtek v gledališče na neko predstavo. Ker me je ven povabilo prijetno luštno dekle, seveda nisem moral reči ne, tako da sem se z veseljem odzval povabilu. Seveda, na predstavo nisva šla sama, saj je dekle, ki me je povabilo obljubilo, da bo šla z njima na to predstavo, nekemu mlajšemu paru, tako da sem nekako jaz delal uslugo, ampak če imaš poleg sebe luštno prijetno dekle, je takoj vse lažje. No ker sem bil malo prefrigan, sem še pametno izustil, da izgleda, kot da greva na zmenek, njej pa je to čisto godilo.

Radovednost mi ni dala miru, zato sem zmenkovalko, vprašal, kaj greva gledati in kam. Ker mi je znala povedati samo da greva  tam nekam h mladinskemu gledališču, nekam v neko stavbo, ki se ji reče Stara Pošta, kakšna predstava pa bo, pa mi ni znala povedati. Povedala pa mi je še, da osebi, ki bosta šli z nama na prestavo, sta povsem “normali” osebi, ki “nimata” težava sama s seboj, in tisto dekle je že “prebolelo” svojega bivšega fanta, ki gre tudi zraven. In še najboljši del, oba sploh “nista” vsiljiva, ter izgledata čisto “normalno”.

No v tem trenutku, sem dobil en manjši pomislek, kaj bomo šli gledati in ali bo to spet neka “umetnost”. V glavi se mi je že odvijal film, o tem kako nas bodo strpali v neko manjšo sobo, ki bo komaj osvetljena, na glave si bomo morali nadeti maske, pred tem pa seveda podpisati neko pogodbo o molčečnosti in ne vem čem vsem. Kajti zgodba o tistih dveh zgoraj onenjenih osebah, mi je vzbujal čudne občutke. Tako sem se že pripravljal, da bom priča umoru na odru, da bodo pred nami pri živem telesu razkosali človeka, nekako tako kot v grozljivih ameriških filmih, nekaj takšnega kot Hannibal Lecter, samo da pač na odru in z pravimi ljudmi.

Tako je prišel četrtek in seveda četrtkov večer, kot vzoren Ljubljančan, sem se s kolesom pripeljal do mladinskega gledališča, kjer so me že čakali. Odpravili smo se do Stare Pošte, ki je samo streljaj stran od Pionirskega doma. Pred vhodom v dvorano, sem opazil kar precejšne število ljudi, ki pa mi niso delovali čisto normalno, lahko da je bilo to samo zato, ker sem si dan prej predstavljal, kaj me čaka, morda pa zato, ker so dejansko ljudje pred dvorano izgledali kot ljudje iz res grozljivih ameriških filmov, ali pa da za primer dam kar ljudje iz Srbskega Filma, za vse ki ne vedo, to je tisti bolan film, ki ni grozen ampak bolan.

Počasi je bil čas, da smo se pobrali v dvorano, kajti starejši človek nas je kar grdo pogledal in prašal z čudnim glasom, kaj mislite iti gledat ali ne? No tako smo šli v dvorano in se vsedli tam čisto na vrh odra. V publiki sem opazil tudi znan obraz in sicer Iva Godniča, kar mi je dalo malo misliti. Ker je Ivo človek, ki se mu je več kot očitno malo zrolalo, ali pa se samo dela da se mu je zrolalo in se zato tako obnaša, ker ima tak imidž. Ampak glede na to da od tiste vloge Maršala, se je tako vživel v to vlogo, da je ni prebolel, dvomim v to da je to njegov imidž, ampak se mu je kar malo zrolalo. Glede na izjave iz pred nekaj mesecev, bi predvsem rekel, da se mu je zrolalo. No po tem kratkem premisleku sem si rekel, glede na to da je gledališčnik zna biti predstava dokaj v redu, ampak glede na to kaj se z njem dogaja, pa se verjetno moje slutnje potrjujejo.

Predstava se je tako začela z telefonskim klicem, saj je gospodična v kotu odra, ki je bila tudi projecirana na platno, igrala neko vedeževalko in je pač odpirala tarot karte. Celotna predstava je bila v angleščini, tako da sem si rekel, morda pa bo nekaj v redu. Kar naenkrat pa se je zaslišala glasba iz harmonike, ter pojavil se je človek z daljšimi lasmi, ki je imel oblečene samo hlače, in ja igral je harmoniko in samo rjovel gor in dol po odru. Sicer odpel je dobro. No nato je bila spet na vrsti vedeževalka in odprla nasldenjo karto. Vsakič ko je tarotistka odprla novo karto se je odigral nov prizor z novim človekom. Ker sem prijazen, bom poskušal opisati vsak prizor, kako je zgledal.

Pol moški pol ženska; Izza platna so se odvrgle obleke na eno stran ženske, na drugo moške. Iz za leve strani platna je pokukala ženska noga v najlonkah, iz za levega pa noga moškega. Za šalo sem zmenkovalki rekel, pazi sedaj bo prišla gor ženska našemljena v moškega z kakšnim pripomočkom privezanim kje. No nekako mi je postalo neprijetno, ker sem skoraj uganil. Bila je ženska, ki je imela polovico obraza moškega, polovico ženskega, enako z preostalim telesom. Na srečo je bila zavita v brisačo, ter na ramenih je imela privezana nekakšna krila. Dekle je nekaj časa skakalo po odru in si slekla tisto najlonko ter sezula moški čevelj ter si nato umila noge. Ves čas pa je delala čudne grimase na obrazu, tako da je bilo kar malo strašno. Ko je odšla z odra sem si rekel O.K., verjetno je to nek “artistični” začetek.

Slaba kopija Madonne; Nato je na oder prišla starejša gospa oblečena kot tiste ameriške missice, ki imajo kiklo v barvah ameriške zastave ter seveda lenta v ameriških barvah in ne boste verjeli imela je ameriško zastavo. Nato je nekaj razlagala v angleščini, ki je bila zelo polomljena, kako jo je mama zapirala v sobo ker je bila jokajoč otrok in, da je imela tam svojo magično preprogo, ki jo je odnesla kamor koli je hotela. Potem pa je začela z neko zgodbo o njenem očetu, ki je bil najprej Italijan, potem Jugoslovan, ki je šel v JNA, potem pa je bil že Slovenec. Vsakič ko je povedala zgodbo kako je bil njen oče Italijan in tako naprej “From the top to the bottom, je odvrgla kos obleke. Na srečo je imela 3 kikle na sebi, tako da sem si rekel, sedaj ko je Slovenija, ne bo odvrgla ničesar in ne bom mentalno posiljen. Zgodilo se je ravno nasprotno. Odvrgla je tisti kos oblačila, tako da je bila samo v mrežastih žabah, modrcu in hlačkah. Tako sem lahko videl njen celoten razgaljen trebuh, ki ga ni bilo malo in noge in skoraj sem bruhnil. Po tem prizoru, sem si rekel Kaj za vraga sem jaz sedaj videl oziroma tole.

Smrkec; Na oder je prišel nek dirigent, ki je vneto nekaj govoril po nemško in divje mahal z dirigentsko palico ter seveda še bolj divje govoril nemško. Nato je odvrgel frak, naj omenim, da je bil človek pobarvan v modro barvo. Po tem prizoru je stekel za tisto belo platno in prišel oblečen kot igralec namiznega tenisa. Da je bilo vse skupaj bolj ogabno, je žogico stlačil v usta in jo nato odbil v publiko. Prizora še vedno ni bilo konec, kajti stekel je za platno in prišel nazaj gol, oneta si je zakrival z plastično kačo in s tistim norel po odru. Sam pri sebi sem si spet rekel nekaj takšnega kot na zgornji sliki koala. In ko tako človek spet steče za platno si rečeš, saj slabše ne more biti, pa je prišel oblečen v lovca, z lovsko kapo in predpasnikom za kuho, bil je gol za vašo informacijo. Verjetno je citiral nek film, ker se je publika zelo smejala, meni pa ni bilo nič smešno, tako je ustrelil s tisto puško v zrak ujel palico ter naprej plesal divje po odru ter mahal z palico ter se slekel in da je bilo vse še huje je nekako imitiral Let3 in si namesto vrtnic v rit zapičil palico. Po tem sem hotel vstati in oditi s te predstave, ker je bilo meni in zmenkovalki res kar malo že nelagodno in sva bila vidno prestrašena in presenečena. Po tem prizoru sem si rekel nekaj takšnega; Naked Blueman is where i draw the line, screw you guys im going home.

Nekako sva bila skupnega mnenja, da je moje predvidevanje ni bilo daleč od videnega.

FoxyLady; Iz zvočnikov se je zaslišal komad Hendrixa Foxy Lady, in na oder je prišla gospodična z močno trajno, ki je spominjala bolj na afro frizuro. Nekaj časa je hodila po odru ter nekaj plesala, nato pa je začela dvigovati krilo, in pod krilom se je pokazalo nekaj zelo kosmatega. Dekle se je nato zakrilo in reklo, da je to njena vagina, ki je malo posebna, ker zna govoriti. Nato je iz mednožja potegnila nekaj puhastega, kar je spominjalo na nagačeno rdečo lisico. Po krajšem monologu in o tem, da ima verjetno menstruacijo, je šla do publike in zahtevala tampon od dekleta, ki ji ga je nato izročilo. Nekaj časa je še nekaj blebetala, jaz pa sem skoz bolj bežno spremljal to predstavo, kajti skoz bolj mi je bilo nelagodno.

Artistka na sodu; na sodu se je prikotalila trikrat, prvič z lampijončkom in izvedla trik, kako potegniti ven vrtnico, nato je prišla z knjigo in nazadnje z dežnikom. Nekako še najbolj normalen lik, edino kar je bilo, je bila to že dosti stara gospa.

Psiho ženska z lasmi; Po vseh teh čudnih točkah, se je na odru pojavila ženska, ki je bila ovita v kepo las in govorila čiste nesmisle, nato je spreminjala razpoloženja iz sekunde v sekudno, nato je jokala ampak ne jokala kot joka človek ko je žalosten ampak tisti psihopatski jok, nato se je spet smejala in delala čudne grimase, ter se spet jokala. Vse skupaj me je spomnilo na dogodke izpred mesecev, tako da me je že začelo malček tresti in sililo me je na bruhanje, kajti kar je pa preveč je pa preveč. Nato je odvrgal tisto kepo las in začela psihopatsko stokati, kateri je njen otročiček in tako je pobrala s tal nek šop las, in ga začela pestovati, ter spet psihotsko smejanje in jokanje, nato je pobrala še šopek rož in ga položila na lase. Kar na enkrat je utihnila in na enkrat začela jokati, nato si je tisti kup las postavila na glavo in spremenilo razpoloženje v super veselega, ko so ji lasje začeli padati z glave pa se je začela spet jokati in to pač kot prej psihopatsko, tako da je bilo kar grozno, publika pa kot prej smeh in navdušeno ploskanje. Dekle je izgledalo nekako takole;

Naj omenim, da ko sem se ozrl po publiki, se je moja teza, da so malo bolj čudni potrdila. Dekle pod mano, je imela na rami čez lopatico vtetovirano roko, tako da izgleda kot da jo nekdo drži, lahko da je tatu čisto normalen, ampak v tej predstavi je izgledalo dosti čudno in zasrkbljujoče.

Slaba kopija Nicolasa Caga; Na odru se je pojavila kot omenjeno slaba kopija Kejđa, ki je z ameriškim naglasom nekaj govorila, to vlogo je igrala ženska. Nato je prešaltala na Slovenščino, takšno kot jo govorijo Američani. In po tem, je rekla da bo spremenila to gledališče v striptiz klub. Od nekega momenta naprej se je začela slačiti in nato zvlekla na oder nič hudega slutečo gledalko, ki je enostavno sodelovala pri prijemanju mednožja in nato… No slaba kopija Kejđa je iz mednožja potegnila sendvič ali nekaj takšnega, ki je zgledalo kot hotdog. Bojda je bil to hot dog z jajci in kranjsko klobsao. Nič hudega sluteča gledala, pa je kar hlastala za tistim sendvičem, samo da ga je Kejđ potegnil iz hlač. Ker se nisem mogel počutiti kot koala, sem se nekako takole;

Ivan Rupnik; Da je bila situacija še bolj nelagodna, je na oder prišel še človek, ki se je verjetno učil od Iva Godnjiča, kajti bil je dosti čuden in njegova vloga igranja čudaka, ki je bil v puščavi in ga je skušal hudič, ter je Ivan Rupnik. Na treh pozicijah je imel jabolko in vsakič ko je prišel do enega izmed jabolk, je z piskajočim glasom zaklical “jabolko” večkrat. No vsakič ko je to naredil je publika ponorela in se glasno krohotala in ploskala. Meni in zmenkovalki pa ni bilo čisto nič jasno. Tudi ko je človek odvrgel neke prtičke, so ljudje čisto ponoreli in se smejali. Meni je bilo vse skupaj še bolj čudno in v glavi sem imel sliko z filma Tropska Nevihta;

Drevo Ženska; Na koncu je nstopila starejša ženska, verjetno okoli 50 let, saj toliko je kazal njen obraz, postavo pa je imela za 20 letnico. Nekaj je nalagala o tem, kako bo evropa umrla, in uganite kaj, mislil sem da sedaj je pa to ta prizor, ko bodo prišli vsi na oder in jo ubili, ampak se  to ni zgodilo, ženska je sicer začela krvaveti ampak je bila to kot je bilo videti filmska kri. Na koncu so se ji pridružili še vsi ostali nastopajoči, ki so zaigrali smrt in tako je bilo predstave konce.

No jaz in zmenkovalka sva večino predstave izgledala nekako takole kot spodnja slika;

Končna ocena te predstave, ki me tudi ne zanima kako se imenuje, je pod nivojem, tudi 1 od 10 nebi moral dati, kajti to je bilo res nekaj ne normalnega in ne moralnega. Vse skupaj je bilo res čudno do konca. Še dobro da sem imel zraven sebe zmenkovalko, tako da sva se lahko na momente spogledala in si rekla, izgleda sva samo midva tu normalna. Po predstavi sva hitro ušla iz dvorane, se naredila, kot da je bilo vrhunsko, kajti vsi tam so govorili da je bilo fenomenalno in da kaj takšnega odličnega še niso videli. No midva sva jo kar hitro popihala daleč stran, ter šla malo po svoje. Tako sva lahko odpočila misli, kajti ta predstava je bila res čudna. Za konec bi lahko še rekel, da je Srbski Film, bolj normalen kot pa ta predstava. Pa čeprav sta oba totalno neumna, čudna in konfuzna ter debilna. Ampak, nekaterim je to umetnost, meni pač ne. Spoštujem umetnost ampak kot bi Cartman rekel; Naked Blueman is where i draw the line, screw you guys im going home.

No in kako je bilo na zmenku, drugače dosti v redu, edino zmenkovalka mi je posla SMS sporočilo, da mi zameri, ker je nisem dal lupčka.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

19 odgovorov na “Stara pošta”

 1. NuckinFuts - 14.06.2012 ob 13:38
  NuckinFuts

  This post just gave me cancer… :mrgreen:
  Model, že pri branju opisa imam nelagodne občutke, kaj šele, da bi bil tam. Damn.

 2. nmohoric - 14.06.2012 ob 14:28
  nmohoric

  Dejansko je bilo zelo nelagodno, ni besede, ki bi opisala to trpljenje. Če pogledam z druge strani, bi lahko rekel, da so bukake in hentai ter ostale shock sitets pravi balzam za oči… čeprav je tudi tisto dosti ogabno…

 3. Medea - 14.06.2012 ob 19:37
  Medea

  Sem popoldne na hitro preletela, se nasmejala :D Ampak ni bilo dovolj časa, da bi konkretno brala. Fyi, ti vedno daljše zadeve pišeš :) No, prebrala sem in se tudi pošteno nasmejala :D Kam ti to hodiš? Boš še kakšne travme fasal :) Ja, sicer ne vem za kakšno predstavo gre (glede na opis gre za precej “delikatno”) ampak če jo povezuješ s Srbskim filmom, ne more pomeniti nič dobrega ;) Hehehe in, če je bukake milejša zadeva za oči … resno, kam ti to hodiš :P In edino dobro stvar si zamudil, no. Na koncu zmenka se pa ja da lupčka ;)

 4. nmohoric - 14.06.2012 ob 20:03
  nmohoric

  Sej najlažje se je pa smejat na nesrečo drugih ljudi :P Mah jah kaj češ mislim nekako mi misli kar letijo oziroma za tole kar se je zgodilo, na krajše nisem moral napisati. Ej nevem… kot sem omenil, sem delal uslugo in šel pač zraven da sva bila saj dva normalna tam, kajti tistedva ki sta bila zraven in sta povabila, nista čisto normalna… In nisva sploh z zmenkovalko pričakovala, da bo takšna predstava, oba sva pričakovala komedijo ali pa pač neko dramo kar koli, samo to ne… In ja bojim se da se bom smrkcov bal xD Dejansko ni prdstava nič dobre, jaz res nevem kaj je bilo ljudem tako fenomenalnega pri tej predstavi, ki nažalost ne vem tudi imena, ampak bilo je bolano… Ej no sej nisem mislil, da bo kaj takšnega.. res.. pač bilo je čudno tole s predstavo… Glede lupčka pa baje da je bilo mišljeno v šali :D

 5. Maj - 14.06.2012 ob 21:14

  Če bi bil jaz ta punca, bi ti zelo zameril, ker me nisi prijel za roko in po hitrem postopku popeljal iz dvorane počet kaj pametnejšega kot pa gledat eno neumnost….

  Ni šans za lupčka ;)

 6. nmohoric - 14.06.2012 ob 21:18
  nmohoric

  Nevem če bi kdo komu zameril, ker ko ti enkrat od šoka otrpnejo noge, ne vem no :P

 7. Medea - 15.06.2012 ob 08:34
  Medea

  Ja, če izkustvo tako opišeš, zraven prilepiš zgovorne fotke, potem se je edino logično smejat, heh :) Morda pa so vsi drugi bili normalni, pa vidva ne :D Kakorkoli, v šali ali ne, človek si po taki izkušnji zasluži nagrado, no ;) Makar lupčka :)

  Se je pa tudi meni že zgodilo, da sem sedela v gledališču, ali pa v kinu, in pogledovala okrog, če je še komu zadeva disturbing ali sem samo jaz :)

 8. nmohoric - 15.06.2012 ob 15:39
  nmohoric

  No sej pač sej je smešno samo meni ni toliko, če bi bil pa naključni bralec bi se pa ziher smejal :D Ma tud to se mse prašal sam dvomim :P Misliš?

  Drugače pa ja prov čudno se počutiš, ko se ti to zgodi pač saj jaz se :D

 9. Medea - 15.06.2012 ob 21:25
  Medea

  Je smešno, zelo. Vsakič znova ko se z miško sprehodim do komentarjev, me slike vržejo iz tira :D Hja, glej ne vem, zgleda, da sta bila v manjšini in sej veš kako je pri nas z manjšinami in večinami … :) Ponavadi ima večina kar prav in odloča o tem, kaj bo z manjšino, tako da ne vem :P

 10. nmohoric - 15.06.2012 ob 21:40
  nmohoric

  Pač slike naredijo čisto drugo atmosfero :P Jp… pač samo jst useen mislm da sva bla med normalnimi…

 11. Medea - 16.06.2012 ob 09:45
  Medea

  Ajde, ker si ravno ti in drugih udeležncev predstave ne poznam, naj ti bo ;) Sicer pa ja, če je predstava vzbujala nelagodje, je moralo biti nekaj narobe. Tako da ja, verjetno sta bila vidva pri normalnejših ;)

 12. nmohoric - 16.06.2012 ob 17:53
  nmohoric

  No lepo da me imaš za normalnega :D

 13. Medea - 16.06.2012 ob 20:54
  Medea

  Ja, sej ko človek enkrat odmisli pajkice pa podobne scene, se da :D

 14. nmohoric - 16.06.2012 ob 21:01
  nmohoric

  Ej :D Sej kull, si bom zapomnil :P

 15. Medea - 16.06.2012 ob 21:43
  Medea

  Ej! ŠaŁim se ;) Sicer pa to s pajkicami si si sam kriv :P

 16. nmohoric - 16.06.2012 ob 22:43
  nmohoric

  AŁo ne se šaŁit :P Vem vem.. in ni mi žal :D

 17. Medea - 17.06.2012 ob 09:26
  Medea

  Sej ti nima bit za kaj, it makes you special, ne :P

 18. nmohoric - 17.06.2012 ob 11:44
  nmohoric

  Oh how sweet ;)

 19. All around me are familiar faces… — NuckinFuts - 24.06.2012 ob 00:35

  [...] nmohoricevi predzadnji objavi o neverjetni in zabavni predstavi, ki si ji jo je imel čast ogledati, sva za kratek čas razvila [...]

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !