kracalnik

pač neki da se piše

Forest Gams

Objavil/a nmohoric 27.12.2012 pod Športišče

Ko se nad mestom začne nabirati megla in začne dišati po vlagi in ko stopiš na prepovedano mesto, je čas da preprosto začneš teči. Tako sem začel včeraj svoje nočno tekaško preizkušnjo. Štartal sem seveda v rodni kraljevini Galjevici. Pred začetkom teka sem se počutil kot balon, ki mora na vsake toliko malo zraka spustiti s sebe, drugače lahko eksplodira. No tek se je seveda že začel, v popolni temu ob soju luči sem se podal na krajši tek. Če rečem, da sem se počutil kot ženska, bo to kar držalo, zakaj ženska, ker baje je znano da ženske najraje tečejo ponoči, ko jih nihče ne vidi, da se baje ne vidi salo kako se trese. Ob soju uličnih svetil, sem kmalu prišel na makedamski PST in seveda pot nadaljeval po njem. Cilj mi je bil priti do bližnje gostilne ob Poti in seveda tam obrniti in oditi nazaj.

Prišel sem do gostilne in nekako še nisem bil utrujen, tako da sem si rekel, no stečem še tja do Livade, ter potem po Opekarski pa tam nazaj. Spet sem malce tekel in ugotovil, da bi pa vseeno lahko potegnil še do InterSpara na Viču, potem pa šel mimo KMŠja in do doma čez center. Tako sem spet malo tekel in tam nekje blizu Ilirije ugotovil, da če sem že pretekel 2 okraja ljubljane, da bi lahko pa še tretjega. Zavil sem proti Rožni dolini in šel seveda v Tivoli in nato v Šiško. Tu sem naredil tudi prvi postanek. Od silnega tekanja me je tako kot vsakega tekača na dolge proge prijelo pošteno na malo potrebo.Če je bilo kakršno koli poročanju o hudourniku na rožniku, nisem bil jaz.

Pot od tam naprej je bila zelo znana, tako da sem pri stari cerkvi malo zavijugal in se podal proti Bežigrajskemu stadionu. Ker mi je bilo med tekom tudi skrajno dolgčas in sem si ves čas pel komad Motörheadov, sem seveda tudi malo tipkal po telefonu. Če rečem da je bil to tekaški seksting z NuckinFutsom, bom vulgaren in skrajno neprimeren, tako da bom samo rekel, da sem se bahal cel čas, kje tečem. No in tako je recimo da čas malo hitreje minil, seveda ko si enkrat pri Stadionu in imaš odteči samo še do Orto Bara in potem naprej čez njegoševo, ti kar malo odleže. Problem pa je nastal tam pri Linhartovi, saj me je ponovno zagrabilo na malo potrebo. Pustimo zgoraj omenjeno balončenje in izpust zraka, samo bogi sprehajalci in avtomobili so se zgražali.

No na Njegoševi sem se spomnil ponovno skrajno ne primereno šalo, ki jo kujem že dlje časa, ampak lahko povem, samo da so blizu mesnine, meso pa no saj veste od kje dobijo, pravijo da je precej žilavo. Tek čez dvonadstropni most in ponovno odtakanje, še dobro da se je odtakalo za zapornicami, tako da če so bile poplave na fužinah, nisem bil jaz. Poljane so bile kot Poljane, težke noge in spomini na srednjo šolo, po hitrem postopku sem se želel spraviti do doma, kajti tekaški korak ni bil več normalen dolg ampak kratek, noge pa so se zelo težko prestavljale. Še zadnja ulica pred domom in seveda vrnitev v Kraljevino. Počutil sem se kot Pheidippides, samo da jaz nisem prenašal sporočila in nisem imel namena po manjši razdalji umreti. Priznam! Zadnjih 200 metrov sem hodil, ampak to samo zato, da sem spočil mišice in se počasi ohladil. Po krajšem teku in dveh urah kasneje sem bil spet doma.

Ob vsem tem sem se seveda počutil kot Forest Gump, samo da jaz nisem tekel nekaj let ampak sem tekel samo nekaj ur. Ves čas med tekom me je tudi preganjala misel, da me je nekaj zagrabilo, želja po teku in seveda sem jo uresničil, nisem mogel nehati teči po nekaj kilometrih, ampak sem moral nadaljevati. Tudi ko sem bil že skoraj na koncu z močmi, se nisem vdal ampak nadaljeval z tekom. No čisto nakoncu sem se ustavil in ponovil sceno z FGja, ko preneha teči.

Statistični podatki so naslednji;

0,5 kile pure, krompir, mlinci, sladica, 2x narezek z biftkom in seveda juha, gore kruha in drugih dobrot

Odtekel sem skorajšni pol maraton, pretekel 3 območne enote v Ljubljani, oziroma bolje rečeno bil sem v treh območnih enotah.

Razdalja: 18,24 km
Čas: 1:53:23
Povprečni tempo: 6:13 min/km
Povečanje višine: 56 m
Kalorije: 818 C

Naslednjič grem definitivno na krajšo razdaljo in seveda hitrejši tempo.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

4 odgovorov na “Forest Gams”

 1. NuckinFuts - 27.12.2012 ob 12:14
  NuckinFuts

  Samo 818 kalorij? To ti res ne bo pomagalo shujšat :mrgreen:

 2. nmohoric - 27.12.2012 ob 12:57
  nmohoric

  Ma ja 818 kalorij je meni v hitroprehranski menzi. Hamburger ponfrit in kokakola pa solata.

 3. Chemfusion - 27.12.2012 ob 14:25

  Rad bi samo opozoril na napako ki j odela večina ljudi;
  ne pogovarjamo se tu o kalorijah, ampak kilo kalorijah. In če teh 808 kcal pretvorimo v kJ dobimo cca 3422 kJ. Toliko pa kar bo kaloričen en meni v fasfoodu tipa McD.
  (Sam sem navajen računat v kJ, zato pretvarjanje zgoraj)

 4. nmohoric - 27.12.2012 ob 16:05
  nmohoric

  Se oproščam za napako, nikoli jih nisem prav posebej razumel, ampak mi je všeč, da sem vsaj približno zadel :)

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !