kracalnik

pač neki da se piše

Finale pokala Slovenije v Prstometu – Posamezniki

Objavil/a nmohoric 9.01.2013 pod Športišče

V nedeljo 6. 1. 2013, se je v Renčah potekal zaključni turnir, Pokal Slovenije v prstoemtu in sicer tekma posameznikov. Tako kot nazadnje sem spremljal Ekipo Primus, ki je tokrat nastopila v enaki zasedbi in sicer Jure, Matjaž in Mare. Tekmovalci so za nasprotnike dobili zelo močne prvoligaše.

Matjaž se je tako pomeril z tekmovalcem, ki mu je že na prejšnji tekmi v Škofji Loki prekrižal načrte in mu ni pustil zmage. To se je zgodilo tudi tokrat. Nasprotnik mu je sicer pred tekmovanjem na skrivaj prišepnil, da ima danes priložnost da rezultat postavita na 1:1. To se ni zgodilo. Kljub odlični igri Matjaža, tekmovalca sta se pomikala v tekmi samo točko po točko, je moral na koncu v samem finišu priznati premoč nasprotniku. Nasprotnik ima seveda za sabo več ur treningov, ter igranja v prvi ligi. Drugo tekmo je prav tako zgubil, tretjo pa je po napetem boju dobil. Ker je igral proti ženski je moral tako že v samem začetku nadoknaditi zaostanek treh točk, saj dekle v tekmi z moški avtomatsko pridobi na samem začetku tri točke.

Jure je tekmo začel slabo, nasprotnik mu je prav hitro pobegnil in mu pustil samo eno zmago v nizu. Proti drugemu tekmovalcu je tekmo začel bolje, na začetku je povedel in se dobro upiral vsem napadom nasprotnika do samega zaključka, kjer je izgubil z 12:13. Razlog za poraz je nesrečno odbit balinec nasprotnika, ki je pokril mali balinec, tako da je bila zmaga nasprotnika nekako skoraj da zagotovljena.

Mare je imel pred sabo tri težke nasprotnike. Tako kot Matjaž se je proti izkušenejšim tekmovalcem dobro upiral, v treh tekmah je zabeležil eno zmago in dva poraza.

Po končanem predtekmovanju, je seveda sledilo mučno čakanje za napredovanje v naslednji krog. Po razglasitvi rezultatov sta v nadaljnje tekmovanje prišla Matjaž in Mare. Oba sta dobila zelo močna nasprotnika iz prve lige, ki pa sta bila pretrd oreh za naša tekmovalca. Kljub odličnemu upiranju sta na koncu le morala priznati tesne poraze 9:13 in 8:13. Tekmovalca sta tako osvojila končno 33. mesto, Jure pa 64. mesto, med 103 prijavljenimi igralci. V skupni ekipni razvrstitvi pa zasedajo visoko 18. mesto. Do 15 mesta pa jih loči le 0,77 točke.

Pokal Slovenije se bo nadaljeval februarja in sicer v Šenčurju.

Z igro vseh tekmovalcev ekipe Primus smo lahko zadovoljni. V Renčah so bili tako boljši od vseh 2. Ligašev, s katerimi nastopajo v prvenstvu. S tem so pokazali potencial za doseganje višjih mest v samem ligaškem delu sezone, ki se bo začel okoli aprila.

Po izpadu iz nadaljnjega tekmovanja, smo z tekmovalci opravili kratek intervju na tribunah lokalnega stadiona. Obsijani s soncem in krožniki polnimi dobrot. Organizatorji so priskrbeli vsakemu tekmovalcu eno klobaso in karmenatelc, kos kruha ter priloge. Po napolnjenih želodcih smo pokramljali s skoraj domačini, kateri so nas povabili na krajši izlet. Tako smo se odpravili na najvišjo goro/hrib krasa Trstelj. Po krajši hoji smo se ustavili v planinski koči ter uživali v razgledu. Zaradi izjemno lepega vremena, se je dalo videti celoten tržaški zaliv. Po krajšem postanku smo se odpravili nazaj v dolino in v kraj Kostanjevica, kjer smo pred staro kraško hišo odigrali partijo ali dve prstometa. Na koncu smo se seveda okrepčali še s kraškimi dobrotami ter se počasi odpravili nazaj v Ljubljano.

Kljub krajši tekmi, moram priznati, da je bil obisk tekme, na povabilo ekipe Primus, prava odločitev. Dobra družba, odlične in napete tekme, ter odličen izlet po samem tekmovanju.

  • Share/Bookmark
 

Komentarji

Ni odziva na “Finale pokala Slovenije v Prstometu – Posamezniki”

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !