kracalnik

pač neki da se piše

Barely Modern

Objavil/a nmohoric 10.01.2013 pod Koncerti in Mjuzik

Po spletu čudnih okoliščin sem se pred tednom dni, recimo malo več kot tednom dni, znašel na zanimivem koncertu. Igral je zelo mlad rock’n'roll trio. Ker sem seveda polovico koncerta zamudil, sem tako slišal le zadnje štiri komade in seveda preslišal kdo ta band sploh je. Včeraj pa sem po brskanju med starimi in novimi slikami slovenskih bandov našel sliko tegale banda.

Skupina se imenuje Barely Modern. Nekako sem prvič slišal zanje. Ker me je dajal firbec, sem moral enostavno poslušati še enkrat njihove komade, kajti zelo lahko bi se zgodilo, da sem zadnjič narobe slišal in sploh niso bili tako dobri, kot se mi je zdelo. Na srečo ima skupina skoraj cel album na SOUNDCLOUD. Zavrtel sem si prvi komad, počakal nekaj sekund in kar prijelo me je, da bi začel poskakovati v sobi, kar bi sicer zgledalo precej butasto, glede na to da me soseda rada opazuje. Ob poslušanju drugega komada, pa sem se začel spraševati, kje sem slišal že podoben komad. V trenutku sem se spomnil na film Pirate Radio (2009), ter na skupino The Kinks.

Foto vir: facebook.com/barelymodern

Komad Pain in The Disco skupine Marely Modern, me je po načinu igranja ter petja zelo spomnil na komad All Day and Every Night skupine The Kinks. Seveda se komada razlikujeta. Ne bom rekel, da je kdo kogar koli kopiral, vpliv bolj znanih skupin na mlajše skupine, se pozna praktično pri vseh Rock/Metal žanrih. Point je v tem, da mi je njihov žanr oziroma način igranja precej všeč. Spevni komadi in odlična izvedba. Spodaj prilagam oba komada, tako malo za pokušino in primerjavo.

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda

Sicer bi jih lažje primerjal z načinom igranja z kakšnimi Arctic Monkeys in drugimi podobnimi angleškimi Indie Rock bandi. Kar sicer ni moj stil glasbe, ampak tile Barely Modern imajo nekaj takšnega, kar te pritegne k poslušanju, bolj vleče na sam Rock’n'Roll kot pa kaj drugega. Pa še nekaj je, če nebi vedel, da so Slovenci, bi mislil da so iz tujine, kajti meni osebno ne zvenijo prav nič slovensko, tako da najverjetneje imajo potencial za tujino. Ker jih ne spremljam, sem lahko ravnokar ustrelil kozla. Če nastopajo v tujini še en plus več.

Ocena; 8/10

http://www.facebook.com/barelymodern?fref=ts

https://soundcloud.com/barelymodern

http://barelymodern.bandcamp.com/

Popravek zadnjega odstavka;

Po krajšem hlastanju za informacijami, sem ugotovil, da skupina pogosto nastopa v Angliji.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

7 odgovorov na “Barely Modern”

 1. NuckinFuts - 10.01.2013 ob 21:02
  NuckinFuts

  Se spet hvališ, da znaš ful dobr iskat podobne komade? :mrgreen:

 2. nmohoric - 10.01.2013 ob 22:05
  nmohoric

  Boš rekel da si nista vsaj majčken podobna? :D

 3. NuckinFuts - 11.01.2013 ob 17:40
  NuckinFuts

  Ne bom, se ne spodobi lagat :mrgreen:

 4. nmohoric - 11.01.2013 ob 17:53
  nmohoric

  Ne upaš izraziti svojega menja? Saj ne živimo pod diktaturo :D

 5. 6 popolnoma resničnih dejstev o meni — NuckinFuts - 11.01.2013 ob 21:41

  [...] to, za nadaljevanje pa izberem dva dedca, ki se morda celo ne bosta ustrašila zadane naloge: nmohoric in pametnarit (pingback sta dobila zato, da slučajno ne spregledata objave, pa to ). Dejmo fanta! [...]

 6. frutina - 13.01.2013 ob 16:59

  se mi zdi, da sem nekje brala, da so par let živel v londonu pa tam ustvarjal muzko, tak da mogoč so zato tak angleški slišat. men so res super, si zaslužijo velik več pozornosti, kokr so je deležni

 7. nmohoric - 13.01.2013 ob 18:15
  nmohoric

  Ravno to mi je všeč pri njih, da ne zvenijo slovensko in da lahko z lahkoto konkurirajo tujim bandom :) Mislim jaz v njih vidim nek potencial :)

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !