kracalnik

pač neki da se piše

Finale pokala Slovenije – Prstome Renče 2013

Objavil/a nmohoric 7.03.2013 pod Športišče

V nedeljo se je v Renčah odvila zadnja tekma pokala Slovenije v prstometu. Ekpia Primus, je s to tekmo lahko samo še utrdila mesto med najboljšo petnajsterico. Na prizorišču smo bili že dokaj zgodaj in lahko smo pričeli s treningi. Ker sem se želel tudi sam preizkusiti ali mi ta šport gre, sem se javil kot sparing partner našemu tekmovalcu Matjažu. Trening tekma je bila zelo izenačena, tako da mi je Matjaž svetoval naj se prijavim tudi sam na tekmo. Po daljšem oklevanju sem se le prijavil kot prosti igralec. Tekmovanje se je kar hitro pričelo in kot prvi je na tekmovališče stopil Mare.

Za tekmovalca je dobil dva prvoligaša. Na prvi tekmi je pokazal, da z ekipo Primus letos v drugi ligi ne bo šale in seveda zmagal z 13:8. Na drugi tekmi igra ni ravno stekla, tako da je moral pokazati premoč z 4:13.

Kot drugi je nastopil Matjaž, ki se na prvi tekmi ni znašel. Dosegel je samo eno točko in tako izgubil 13:1. V drugi tekmi je izbral zadnje atome moči ter premagal nasprotnika v napetem boju z 13:10.

Jure je nastopil kot zadnji tekmovalec za nasprotnika je dobil dva močna prvoligaša. Igra ni stekla in tako je izgubil prvi dvoboj z 13:4, drugega pa z 13:1.

Za skopost s podatki v predtekmovanju se opravičujem, le bežno sem lahko spremljal tekme naših tekmovalcev, saj sem vmes tekmoval tudi jaz. Za sotekmovalca sem dobil dva prvoligaša in se jima uspešno upiral. Pri obeh sem storil napako pri rezultatu 5:5 tako da sta mi oba tekmovalca lahko pobegnila. Sam sem nanizal dva poraza en 13:5 in 13:6.

Čas je bil za počitek ter čakanje za uvrstitev v zaključni del.

Mešana ekipa v kateri sem nastopal je kot prve nasprotnike dobila ekipo No Name. Ekipo smo pošteno namučili z kratkimi meti in se jim uspešno upirali do rezultata 10:10 nato pa morali priznai premoč z 13:10. Kot drugo ekipo smo dobili dobro poznane Kameleone. Tokrat so imeli v ekipi dve dekleti, kar pomeni avtomatsko dve točki prednosti. Igra nam ni stekla in seveda smo izgubili visoko z 13:5. Po izpadu v zaključnem delu sem se lahko ponovno posvetil ekipi Primus.

Prvo tekmo sem zamudil, tako da ne vem kako je tekma potekala, slišal pa sem, da so tekmovalce ekipe ŠD Lukovica zlahka premagali, kljub začetni napaki in nekaj slabih metih z 13:6. Druga tekma, ki odloča o napredovanju za poseganje po višjih mestih, je postregla z zanimivimi nasportniki z ŠD Šenica 2. Naši tekmovalci so tekmo dobro začeli, a so nato naredili napako v eni izmed iger, saj se je balinec nesrečno odbil in tako so tekmovalci Šenice kaj hitro dohiteli Primus. Nato se je odvijala prava bitka. Primus so morali priznati poraz z 13:10

V tekmi ki je odločala za uvrstitev od 8 do 10 mesta, so dobili za nasprotnike odlične prvoligaše Begunje Cifra. Ekipa je bila tako dobra, da so pustili odvzeti samo eno točko. Primus je tako moral priznati prvi poraz z 13:1. Na žalost igra ni stekla, so pa zato pokazali dobre igre v samem nadaljevanju. Na predzadnji tekmi so za tekmovalce dobili ŠD Šenica 3. Šenica je imela v ekipi dekle, tako da so začeli s točko prednosti, kar pa se ni pokazalo kot neka velika prednost. Na žalost je igralca Šenice zdelala živčnost in zaradi tega so izgubili z 13:6.

Zadnja ekipa s katero so igrali, so bili Veseli Gorjanci. Ekipa v kateri je lanskoletni zmagovalec posameznikov za pokal Slovenije. Odvijala se je res napeta tekma. Igralci Primusa so hitro povedli, ter držali prednost pred Veselimi Gorjanci. Nato pa nekaj dobrih metov nasprotne ekipe in že so bili izenačeni. Igra se je nadaljevala točka po točko vse do rezultata 10:9, ko so tekmovalci Gorjancev izvedli nemogoče. Skoraj da niso zložili balince na kup. Tako je naša ekipa izgubila z 13:9 in seveda naredila rezultat sezone.

Ekipa je na zadnji tekmi osvojila 15. mesto in tako zadržala skupno 15. mesto. Mare in Matjaž sta med posamezniki dosegla 33. mesto, Jure pa 38. mesto.

Po vrhunskem dosežku in nasploh prvem pokalu Slovenije je bilo potrebno vse skupaj proslaviti. Na srečno so na Primorskem v tem času ravno osmice in seveda smo se ustavili še na osmici, kjer smo vse skupaj proslavili. Rajanje se je zavleklo pozno v noč in seveda z nočno interno tekmo.

In še manjše obvestilo. Zaradi prikazane dobre tekme, sem bil sprejet v Ekipo Primus, tako da bom letos kot rezervni igralec nastopal v državnem prvenstvu in sicer v Drugi ligi. Seveda ni bilo samo to, da sem se dobro odrezal na tekmi, ampak, da sem tudi v več internih dvobojih prikazal odlične igre in borbenost.

  • Share/Bookmark
 

Komentarji

Ni odziva na “Finale pokala Slovenije – Prstome Renče 2013”

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !