kracalnik

pač neki da se piše

Anthrax in IronMaiden v Zagrebu

Objavil/a nmohoric 1.08.2013 pod Koncerti in Mjuzik

V sredo se je v Zagrebu odvil spet, še en koncert, ki se ga je splačalo obisakti. Tokrat so bili to Antraxi, katere sem želel slišati že večkrat, ampak nikoli niso bili tako blizu. Maidni pa so bili le tisti nek dodatek, ki ga vidiš še zraven. Dejstvo je da sem si bolj želel videti Anthraxe.

Koncert je bil na srečo le “two band show”, tako da ni bilo kakšne nepotrebne predskupine, kot je bila to MaleHookers na koncertu Slayer in Megadeth, ki so bolj kot ne takrat pokvarili vzdušje. Nekaj minut pred osmo uro so na oder zatekli Anthrax in začeli z brutalnim žaganjem od prve minute naprej. Sicer dvorana ni bila povsem polna, kar je logično. Že pred samo dvorano smo lahko opazili večinoma pristaše Maidnov, le redki so imeli majice bolj Thrash bandov. Ampak nič zato. Anthrax so igrali 45 minut, kar je za moje pojme premalo ampak tako pač je če si predskupina Iron Maidenov. Anthraxi so seveda odigrali njihove najbolj znane komade: NFL, Anti Social, Got the Time, Caught in the Mosh, odigrali pa so tudi priredbo AC/DC T.N.T.. Po kratkem a sladkem setu so se nažalost poslovili in obljubli da se vrnejo z novim albumom. Edino kar sem pogrešal je bil dober moshpit in seveda malo daljši repertoar in ja morali bi definitivno odigrati komad Madhouse. Mošanja verjetno ni bilo zaraditega, ker so bili v publiki večinoma starejši obiskovalci “otroci maidnov”. Kakor koli že, ko bo možno si bom z veseljem odšel pogledat Anthrax only show.

Po koncertu Anhtrax in pol urnem čakanju, so na oder stopili Maidni. Vse kar lahko rečem svaka čast, da pri teh letih lahko dajo iz sebe toliko energije. Prepričali so me sicer bolj z samim šovom in scenografijo. Ozvočenje je bilo malce slabše. Mislim ozvočenje vokala. Ali pa se je uresničilo tisto, kar je napovedoval eden izmed metalskih kolegov. Sam je rekel, da na koncert Maidnov ne gre več, kajti Bruce ni več to kar je bil. Morda sem tudi sam to opazil pri komadih, kjer je moral poseči po višjih tonih in mu je glasu enostavno zmanjkalo. Tu ga je seveda reševala publika, saj se je bolj slišalo publike kot pa samih Maidnov. Nekako je celotna dvorana dihala z njimi. Maidni so naredili res pravi šov, od eksplozij, ognjemeta, ognjenih krogel. Edija v tisoč in eni obliki. Kipi, svečniki in tako naprej, vse to v slabih dveh urah koncerta in za nameček brez prestanka. Maidni so zaigrali komade kot so Can i play with madnes, Trooper, 2 minutes to midnight, Number of the Beast Run to the Hills, Wasted Years. Kot rečeno dober koncer ampak sem pričakoval več. Ne govorim o šovi ampak vokalnih sposobnostih. Morda je bilo res krivo malce ozvočenje, ampak malce dvomim. Ni bilo ravno tako kot na DVDju Flight 666 in na CDju. Nažalost. Leta naredijo svoje.

Če potegnem črto, lahko rečem da je bil koncert dober, sam sem že večkrat opazil da Heavy Metal ni zame sicer se dobrega Heavy Metala ne branim, Maidni so naredili dober šov, dober koncert odigrali več kot odlično. Anthrax, ki sem jih prav tako slišal prvič v živo, so me presenetili do te mere, da bo potrebno še na kakšen njihov koncert in dejstvo je, da sem bolj za Thrash kot Heavy.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

6 odgovorov na “Anthrax in IronMaiden v Zagrebu”

 1. backspace - 1.08.2013 ob 17:22

  Heavy metal je zares prav zgodovinska zvrst glasbe. Ne predstavljam si človeka, ki je pred miljoni let tekal za dinozavri in snemal njihovo rjovenje, da ima danes mladina kaj za poslušat. Tip je res imel jajca.

 2. Žagar - 1.08.2013 ob 17:25

  Že od leta 1970 obstajajo dokazi o fizični škodljivosti metal glasbe. Ljudje, ki hodijo po takšnih koncertih in si doma vrtijo tisto kruljenje, imajo v življenju vedno težave, ki varirajo od erektivnih disfunkcionalnosti, pa vse do drogiranja. Dokaz za slednje je zgoraj v zapisu, kjer piše “če potegnem črto,” kar lahko dokazuje samo to, da je avtor že globoko v temu. Obžalujem.

 3. nmohoric - 1.08.2013 ob 17:41
  nmohoric

  Spoštovani Žagar, kot član uprave Kracalnik corp., bi vas prosil, če nam lahko posredujete te dokaze. Prav tako bi vas prosil, če nam lahko priskrbite intervju z Marjanom Veternikom. Morda ga že poznate in vam je on povedal te škodljive učinke Metal glasbe. Prav tako bi vas rad enkrat povabil na metal koncert, da skupaj preučiva vse te življenske težave ki ste jih našteli. Upam da bova lahko takrat oba skupaj potegnila črto in ne bova obžalovala tako kot vi obžalujete sedaj. Pa veliko užitkov ob poslušanju gospodične Tanje Žagar, Vernerja ter Modrijanov. Za avtorja pa ne skrbite, ga imamo v laboratoriju v formaldehidu.

 4. kislica - 1.08.2013 ob 17:45

  Vedno je zanimivo srečati učence zgodovinskih teorij za neposvečene. Tipičen primerek teh je tudi backspace, ki trdi da so audio snemalna sredstva obstajala že za časa tistih plazilskih pošasti. Španska inkvizicija, stari. Kriki mučenih.

 5. Žagar - 1.08.2013 ob 17:59

  Spoštovani avtor!
  Sicer rad raziskujem erektilne motnje pri naključnih mladeničih, vendar bom moral ponudbo žal zavrniti, ker bi me s težavo izpustili iz tegale doma za ostarele.
  Hvala za želje za užitke, vendar mi moje stanje žal onemogoča poslušanje katerekoli glasbe in tudi metala.

 6. backspace - 1.08.2013 ob 18:04

  seveda da so obstajale. Tako kot je Strojanova mamka iz morja v Ambrus prinesla v steklenici zaprt morski zrak, da je cel Ambrus dišal po Portorožu, so tudi v pradavnini tako zapirali zvok v posode, ki se je ohranil do danes.

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !