kracalnik

pač neki da se piše

Unnatural Selection – Havok

Objavil/a nmohoric 2.10.2013 pod Koncerti in Mjuzik

Ameriški thrasherji, ki radi obiskujejo Slovenijo, v tem letu jo bodo kar dvakrat, so pred kratkim izdali svoj 3 album z naslovom Unnatural Selection. Glede na prejšne albume, bi lahko rekli, da je skupina samo napredovala in dvignila nivo žaganja, pa čeprav na samem albumu najdemo tudi vsem znano priredbo Children of The Grave, ki v thrash varjanti zveni več kot odlično.

Na albumu najdemo sledeče komade.

Prvi komad I Am the State, nam nekako nakaže, kakšna bo celotna plošča, že od prve sekunde oziroma “uvoda” v komad  lahko začutimo, da želijo ob poslušanju ustvariti kaos. Komad se začne nekako tako kot stopnjevanje napetosti, ko band poziva na moshpit. Sam komad nam da upanje, da je to res prava bomba. Naslednji komad ki sledi, komad Give Me Librety or Give Me Death, pa je prava Thrash poslastica, nekako bi človek lahko rekel, da obstajajo komadi, ki definirajo thrash, vsak band ima nek takšen komad. Tako je s tem komadom, močno na bobnih, uvodne 80’s stil kitare in brutalno na basu ter seveda ne smemo pozabiti na kričeč vokal, je sploh lahko še boljše?

YouTube slika preogleda

Seveda vsi komadi ne morajo biti tako divjaški, zato se spodobi narediti malo lažji komad kot je Under the Gun in seveda po rahlem “razočaranju” spet presenetiti z bombo kot je Waste of Life. Komadi ki sledijo pa me nekako spominjajo na Slayer. Neka tak način igranja, petja, ki te potegne na stare plošče Slayerjev. Ob tem se se seveda spomnil na prejšnji album in komad D:O:A, kjer pevec David Sanchez zakruli kot Tom Araya pri Angel of Death. Kitarski rifi seveda spominjajo pri teh komadih na pokojnega Jeffa in Kerrya Kinga.

YouTube slika preogleda

Seveda ne smemo pozabiti komada Children of The Grave, ki je prava sposlastica, s prava sem bil malce skeptičen, kako bo zvenela Thrash različica komada Black Sabbath, ampak komad zveni presenetljivo odlično. Nažalost se ne sme reči, da je komad boljši od originala, sta pa tam tam.

Kot zadnji komad, za lahkonoč je komad, ki nosi naslov albuma ali pa album nosi naslov komada, Unnatural Selection, nas seveda ne pusti hladne, in je pravi komad za zaključek albuma.

Če se še malo spustimo v besedila, tako kot pri prejšnjih albumih in nasplošno thrashu, socialni problemi, problemi z državo, vlado, svetom in tako dalje. Kritiziranje v glavnem.

In seveda če želite band slišati, pridejo ponovno v Slovenijo natančneje Orto bar 11.12.2013. Se spralač pridt malo poslušat.

Še ocena albuma: 555 / 666 Kozjih glav

  • Share/Bookmark
 

Komentarji

Ni odziva na “Unnatural Selection – Havok”

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !