kracalnik

pač neki da se piše

Havok, Angelus Apatrida, Savage Messiah v Orto Baru

Objavil/a nmohoric 12.12.2013 pod Koncerti in Mjuzik

Sredin večer nam je postregel z vrhunsko thrash poslastico, lahko bi rekli, nekakšno thrash sindikalno zabavo. V Ljubljano so že drugič v pol leta s Kalifornije prileteli Havok, ki so bili tokrat headlinerji, pridružili pa so se jim še Angelus Apatrida, ki so bili pri nas sedaj skupno 3, Havok tudi nekaj takšnega, Savage Messiah, pa mislim da prvič. Koncert se je kot običajno začel nekaj minut čez 9 uro zvečer in kot prvi so na oder stopili Savage Messiah.

Savage Messiah so recimo da kar precej mlad band, ki pa že pošteno žaga. Če je wikipedia legitimen vir podatkov, so nastali leta 2007. V glavnem banda po pravici povedano ne poznam, so me pa presenetili z brutalnim žaganjem. Sicer so igrali samo 30minut, a so uspeli ogreti poslušalce, do te mere, da se je kasneje lahko začela prava vojna. Banda sicer nekako ne morem povezati s kakšnim drugim thrash bandom, ker mi sicer malo bolj vlečejo na heavy metal, ampak recimo, da zvenijo kot Megadeth v višji prestavi in recimo Testament bi bili dokaj podobni njim.

Kot drugi so na oder stopili Angelus Apatrida. Predstavili so se predvsem s komadi z “novega” albuma The Call, odigrali pa so tudi nekaj komadov s prejšnega albuma Clock Work. Prvič ko sem slišal nore špance, je bilo pred hmm tremi leti če ne malo več v Orto baru, ko so igrali skupaj z Warbringerji, ker so me presenetili z odličnim nastopom. Nato so lansko leto ali 2 leti nazaj igrali v Gali Hali, ker so me po pravici povedano razočarali. Sicer ne vem kaj jim je bilo takrat, morada so bili utrujeni, imeli slab dan. Ne vem. Morda so zamenjali flaške z steroidi z flaškami estrogena. No tokrat so dali pravi šus v glavo. Sam menim, da so se fantom končno spustila moda in se jim je po žilah začel pretakati tudi testosteron. Ker ko sem poslušal albuma, nista bila tako dobra, kot pa tale nastop v živo. In ne nisem bil, bil sem trezen. In ja Angelus Apatrida so tako dobro žagali, da so poslušalci naredili tudi kar nekaj lepih mošpitov. Po recimo urnem koncertu špancev, pa so na oder zakorakali Američani

Havok, katere sem že večkrat opisal na tem blogu, so tokrat poskrbeli za pravo bombo. Žal mi je samo, da sem jih pred manj kot pol leta zamudil, zaradi izrednih dogodov, ampak kdor čaka dočaka. Če se samo spustimo do albumov, ki so jih izdali, lahko rečemo, da je vsak album bolj brutalen, za moje pojme. Ampak to kar je bilo pa tokrat v Ortotu. To je bilo pa spet zgodba zase. Če sem menil, da so bili lansko leto ali 2 leti nazaj v Gali Hali brutalni in da so me presenetili. Tokrat so me presenetili na kvadrat. Že s prvim komadom so ljudje z zadnjih vrst noreli v prve bojne vrste in uprizorili thras vojno in mospit, ki sem ga bolj brutalnega videl samo na HC koncertih. Sicer pustimo to, da ninđ ravno ne maram in prekomernega opletanja z rokami. Sem bolj tradicionalist in sem v moshpitu predvsem za bodycheck in to, brez brcanja in boksanja. Vglavnem band je igral skoraj eno uro in potem še dodaten komad, vsi smo noreli, tako stari kot mladi in če mi kdo ne verjame, na koncertu so bili metalci in metalke v letih mojih starih staršev. Govorimo o ljudeh strih med 50-60 letom, ki so noreli skupaj s Havok. V glavnem kogar ni bilo, mu je lahko žal. Ker so fantje res napredovali, ali pa so enostavno povečali dozo steroidov. Upam samo, da bodo v tej smeri tudi nadaljevali in se ne bodo na neki določeni točki pomehkužili.

Še kratka ocena koncerta:

Savage Messiah: 7/10

Angelus Apatrida: 10/10

Havok: 15/10

  • Share/Bookmark
 

Komentarji

2 odgovorov na “Havok, Angelus Apatrida, Savage Messiah v Orto Baru”

  1. NuckinFuts - 12.12.2013 ob 20:46

    Ajga, ampak ti je pa ratal napisat. Kljub izgovorom.. :mrgreen:

  2. nmohoric - 12.12.2013 ob 21:14

    Ma ja sam je bolj skropucalo kot pa kej druzga…

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !