kracalnik

pač neki da se piše

Smart Lanucher kao Ubuntu

Objavil/a nmohoric 25.01.2014 pod Vodiči in Manuali

Zakaj v naslovu hrvatizem. Kao. Morda razlog morda v pojedeni ribji konzervu skuša na bjelo kao bakalar. Morda zato.

Sicer pa Smart Launcher je ena izmed vrhunskih aplikacij, ki sem jih odkril pred kratkim. Aplikacija omogoča boljšo storilnost mobilnega operacijskega sistema Android. Po nekaj dneh uporabe lahko zatrdim, da aplikacija požre manj Rama, baterija zdrži dlje časa, sama hitrost odziva pa je tudi boljša. Nekako se programi hitreje pretikajo, ni zatikanja, odpre se takoj, ne zašteka med opravili.

In glavna lastnost aplikacije, saj zame. Vse skupaj zgleda veliko lepše. Bolj minimalistično, manj kričeče z lepšo barvo.

Sama aplikacija, kot je že z naslova razvidno nosi naslov Smart Launcher, proizvajalca GinLemon. Če želimo vse skupaj zinštalirati na androida najprej potrebujemo Smart Launcher, ki je na spodnji povezavi.

https://play.google.com/store/apps/details?id=ginlemon.flowerfree

Po naloženi aplikaciji se to aplikacijo požene in potrdi kot privzeti launcher. Za izgled Ubuntuja, pa se naloži še sledečo temo.

https://play.google.com/store/apps/details?id=ginlemon.sltheme.ubuntu2013

Temo se po naložitvi odpre v preferences, pod zavihkom tema. Seveda vse v smart launcherju.

Vse te aplikacije pa ne omogočajo nečesa, kar pa bi nam kdaj prišlo prav. Ko dobimo recimo novo obvestilo na SMS, imamo neodgovorjen klic, nov mention na twitterju, prvotni launcher pač tega ne pokaže. Zato je dobro naložiti še Notifiche

https://play.google.com/store/apps/details?id=ginlemon.smartlauncher.notifier

Zadevo je potrebno še potrditi pri dovoljenjih v nastavitvah androida. Potem nam prikazuje tudi  na samem začetnem zaslonu vsa nova obvestila. Must have bi rekel.

Kako vse skupaj izgleda, nekako takole.

Glavni meni oziroma starter.

Glavni meni oziroma starter z obvestilom.

Meni z podmeniji kot so, komunikacije, splet, igre, predstavnost, pripomočki ter nastavitve.

Če kliknemo na plusek v enem izmed podmenijev, nam prikaže priporočene aplikacije za prenos iz Google  Play Stora.

In še kako nastavljati ikone v samih menijih. Na žalost se jih da nastavljati samo po pogostosti uporabe ali glede na ime aplikacije. Če pa želimo neko ikono prenesti v drug meni, jo držimo toliko časa, da se izpiše, kaj želimo narediti z njo, jo potem držimo in prenesemo v željeno mapo oziroma meni. Pa še to, kje se nastavlja glede na ime ali uporabo aplikacij. Kliknemo preferences na treh črticah pri ikoni za google play, gremo pod global setings, se pomaknemo čisto na dno menija in tam kliknemo na zadnjo možnost, ki nam potem ponudi kako želimo razporediti ikone.

  • Share/Bookmark
 

Komentarji

Ni odziva na “Smart Lanucher kao Ubuntu”

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !